Om

Om Katarina Kuick:
Jag är författare och översättare, har främst skrivit och översatt barn- och ungdomsböcker, men även en bok som vänder sig främst till vuxna – den som handlar om supporterkultur.
Jag har tre starka identiteter – läsare, pedagog och hammarbyare. Det är tre delar av mig som inte går att ta bort. Inte om jag ska fortsätta vara jag.
Läsare: Om jag inte fick läsa och om jag inte hade läst alla de böcker jag läst skulle jag inte vara den jag är.
Pedagog: Jag kan inte låta bli att försöka lära ut saker. Och det är nästan bara genom att lära ut som jag själv kan lära mig. När jag skrev en bok om sömn för barn/unga läste jag tjocka böcker i ämnet, böcker jag aldrig orkat läsa annars. Under arbetet med Jag hör till de få som kan leva läste jag om allt från körsång till lyckoforskning.
Hammarbyare: Sen jag klev upp på läktaren första gången har det varit en självklar del av mig. Den jag är. Mitt sociala liv. Min årsrytm. Mina livs mest fantastiska känslorus har jag upplevt där. Men också ett beroende, omöjligt att frigöra sig från. På gott och ont. Precis som läsberoendet och lära-ut-beroendet.

Om Björn Qvarfordt:
Jag är fotograf och filmare, kor och supportrar är två specialiteter, bland mycket annat.
Har varit hammarbyare längre än jag kan minnas, det blir lätt så om man växer upp på östra Söder. Fast det var först som 14-åring, när jag fick en biljett till Söderstadion i födelsedagspresent av mina kusiner, som jag fattade!
Första halvlek stod jag bara och tittade – folk är inte kloka. I andra halvlek körde jag järnet. Och kände: Det här vill jag aldrig lämna. https://bjorn.qvarfordt.info/portfolio/produktbilder/